Informatika d.d. - Skrbni pregled stanja informacijske podpore poslovanju družbe (2012)

Naročnik je želel pridobiti neodvisno mnenje o stanju IS v družbi. Zanimale so ga predvsem prednosti in slabosti obstoječega IS ter priporočila za izboljšave.

Za naročnika smo izvedli splošni skrbni pregled IS, v katerem smo poleg prenosti, slabosti in priporočil izdelali tudi oceno tveganj družbe na področju IS. Skrbni pregled smo izvedli po metodologiji »Celovit pristop izvedbe skrbnega pregleda«, ki je plod našega lastnega razvoja in ki je nastal na osnovi izvedenih več kot 60 začetnih in splošnih skrbnih pregledov finančnih institucij v 15 državah centralne in jugovzhodne Evrope v obdobju med 1998 in 2008.

Splošni skrbni pregled smo izvedli v štirih fazah:

  • priprava seznama dokumentacije, izpolnitev vprašalnika IS status, pregled in analiza prejete dokumentacije;
  • priprava načrta pogovorov, izvedba pregledov na lokaciji, pogovori z vodjo IT in izbranimi strokovnjaki IT, ogled prostorov IT, pogovor z uporabniki IT;
  • analiza pridobljenih informacij;
  • priprava in predstavitev poročil.

V okviru pregleda smo pregledali dokumentacijo, v pogovorih s strokovnjaki IT pridobili informacije o izvajanju dnevnih procesov in aktivnostih, izvedli preglede vseh štirih naročnikovih lokacij ter pregledali pristopne kontrole. V sodelovanju z naročnikom smo izdelali kompleten popis virov IS, vključno s procesi, kadri in znanji. Na koncu smo v poročilu skrbnega pregleda naročniku pojasnili z obstoječim stanjem IS, njegove prednosti in slabosti, podali oceno tveganj in priporočili izboljšave.

Informatika d.d. - Skrbni pregled stanja informacijske podpore poslovanju družbe (2012)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.