Informatika d.d. - Priprava pogodbe s prilogo »metodologija projektnega vodenja« in pogajanja z izvajalcem uvedbe ERP rešitve (2014)

Naročnik se je pripravljal na projekt implementacije ERP rešitve Microsoft Dynamics AX. Naročnik je ocenil, da gre za zahteven in visoko tvegan projekt, zato se je že pred sklenitvijo pogodbe z izvajalcem obrnil na nas po nasvet, kako z izvajalcem skleniti kvalitetno pogodbo, v kateri bodo tveganja ustrezno zaščitena.

Pri izdelavi pogodbe se je poleg vsebinskih vprašanj s področja implementacije IS in vodenja projekta pojavljalo tudi več pravnih vprašanj, zato smo v nalogo kot podizvajalca vključili tudi odvetnico, specializirano za statusno in gospodarsko pravo.

Za naročnika smo izvedli naslednje storitve:

  • pregled osnutkov pogodbene dokumentacije,
  • dopolnitve in spremembe osnutkov pogodbene dokumentacije, v smeri zavarovanja naročnikovih tveganj,
  • izdelava pravil vodenja projekta implementacije, na podlagi metodologij PRINCE2 in Agile,
  • vodenje pogajanj in usklajevanj pogodbene dokumentacije z izvajalcem.

Dosegli smo, da sta naročnik in izvajalec medsebojno uskladila kvalitetno pogodbo, na katero sta lahko oba pristala vedoč, da je obojestransko izvedljiva. V pogodbi so bila ustrezno zaščitena vsa večja tveganja projektov implementacije informacijskih sistemov, ki izhajajo iz zamud (z ene ali druge strani), sprememb med izvajanjem implementacije, neskladnosti razumevanja tehnične dokumentacije, uporabniškega testiranja in primopredaje.

Informatika d.d. - Priprava pogodbe s prilogo »metodologija projektnega vodenja« in pogajanja z izvajalcem uvedbe ERP rešitve (2014)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.