UniCredit Banka Slovenija d.d. - Vodenje projekta vzpostavitve sistema za podporo procesu sprejemanja tveganj (underwriting)

Skupina UniCredit je za določene banke v skupini sprejela odločitev, da uvede rešitev ACE in s tem zagotovi skladnost procesa sprejemanja tveganj z zahtevami regulatorjev. Projektu smo se pridružili po pričetku in ga skupaj s sodelavci banke in vključenimi partnerji pripeljali do uspešnega zaključka. V okviru projektnih aktivnosti je bilo potrebno uskladiti podrobnosti o kreditnem procesu, odgovornostih za posamezne skupine podatkov o komitentih, produktih in zavarovanjih. Začrtati je bilo potrebno podrobno shemo razmejitve pristojnosti in odgovornosti ter skladno z zahtevami nastaviti parametre za dobro delovanje posameznih delovnih tokov. Vzpostavljena rešitev podpira celoten proces sprejemanja tveganj za pravne osebe (corporate underwriting) od zajema podatkov o kreditnem predlogu, izračuna ratinga, kvalitativne ocene predloga do posameznih stopenj odobritve in priprave dokumentacije za knjiženje in pripravo pogodb. Rešitev je tesno povezana z ostalimi ključnimi sistemi banke.

UniCredit Banka Slovenija d.d. - Vodenje projekta vzpostavitve sistema za podporo procesu sprejemanja tveganj (underwriting)

Spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se z vašim privoljenjem ob obisku strani shranijo v vaš brskalnik. Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, ki beležijo statistko obiskov spletne strani. Podatki, ki jih beležimo, niso osebni podatki in iz njih ni mogoče ugotoviti identitete naprave, iz katere dostopate do strani. S klikom na gumb "Se strinjam" izjavljate, da se strinjate z namestitvijo naših piškotkov. V kolikor se z namestitvijo ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite. Obvestilo o piškotkih.